Det er tid til at skifte fra http til https – sådan gjorde jeg

fra http til https
Måske har du hørt, at Google viser http-sites som usikre, og derfor opfordrer til, at hjemmesider kører https. For at din blog skal vises som et sikkert website, anbefaler jeg derfor, at du skifter fra http til https. Jeg synes selv, at det lød ret teknisk og kompliceret efter at have læst om det, men det var faktisk slet ikke så svært. I dette indlæg viser jeg dig, hvordan jeg gjorde i fem rimelig enkle step, men først lige en kort forklaring om det der https.

Ved at have https i stedet for http, sikrer du, at informationen, der bliver sendt mellem afsender og modtager på din blog, kun kan læses af afsender og modtager. Så hvis du f.eks. har en kontaktformular på din blog, sørger du for en sikker forbindelse ved at køre på https.

Når https er installeret på din blog, vil der stå Secure ved din blogs URL, hvorimod der ved http vil stå, at webstedet ikke er sikkert. Og som læser føles det altså mere trygt at besøge en blog, der er sikker, end en der ikke er. Samtidig går der rygter om, at Google vil belønne hjemmesider SEO-mæssigt, hvis de kører som https, hvilket betyder, at du vil få en større chance for at blive vist i Googles søgeresultater, hvis du har https i stedet for http. (Siger rygterne i hvert fald).

fra http til https

Hvis du er frisk på at kaste dig ud i at skifte fra http til https, så kig med her, hvor jeg viser dig, hvordan jeg har gjort på min blog:

1. Du skal have et SSL Certifikat

Det kræver et SSL Certifikat for at få https på din blog. Mange webhoteller tilbyder dette gratis, så undersøg først og fremmest, om du allerede har det i dit abonnement hos din host. Jeg har webhotel hos Surftown, og der har jeg automatisk et SSL Certifikat i mit abonnement. Jeg ved også, at det tilbydes gratis hos one.com, og det har Katrine fra Willowlounge.dk lavet en guide om her.

2. Tag backup af din blog

Hver gang du skal lave ændringer på din blog, anbefaler jeg, at du tager en backup først, så du kan installere denne, hvis noget skulle gå galt. Jeg bruger selv pluginnet UpdraftPlus til at lave backups med, som automatisk synkroniserer med min Dropbox-konto, så mine backups bliver gemt her.

3. Fra http til https med Really Simple SSL

Jeg brugte pluginnet Really Simple SSL til at flytte min blog fra http til https. Pluginnet sørger sågar for at redirecte indholdet fra http til https, sådan at du ikke har dobbelt indhold. Dette er meget vigtigt i forhold til SEO, da det vil blive set som duplicent content, hvis du både har dit indhold liggende på http og https.

Se her, hvordan du bruger Really Simple SSL:

1. Gå til Plugins, søg efter “Really Simple SSL” og installer pluginnet.
fra http til https

2. Klik på aktiver.
fra http til https

3. Find pluginnet under Installerede Plugins og klik på Settings.
fra http til https

4. Tjek, at der er et grønt flueben med teksten “An SSL certificate was detected on your site.” Klik herefter på “Go ahead, activate SSL!”
fra http til https

5. Du skulle gerne få en besked nu, hvor der står, at SSL er blevet aktiveret.
fra http til https

Tjek din blog for fejl

Når https er blevet installeret på din blog, er det vigtigt, at du tjekker, at alt er, som det skal være. Kig et par indlæg og sider igennem og se, om alt ser okay ud. Du kan med fordel også bruge programmet ScreamingFrog til at hjælpe dig med at tjekke din blog igennem. Det er gratis at installere ScreamingFrog på computeren, og du kan downloade det her.

Sådan bruger du ScreamingFrog:

1. Når du har installeret ScreamingFrog på din computer, indsætter du din blogs url, vælger Internal og klikker på Start.
fra http til https

2. Herefter vises der en masse links fra din blog, og ud fra hvert link finder du en statuskode. Hvis der står koden 200 er alt iorden, 301 betyder, at det linket er et redirect, og hvis du ser koden 0, betyder det, at linket ikke virker.
fra http til https

Skift din webadresse i Google Analytics

Det sidste jeg har gjort i forbindelse med at skifte til https på min blog, er at ændre min webadresse i Google Analytics. Dette er vigtigt for, at du fremadrettet vil få et retvisende billede over din blogs statistik.

Sådan ændrer du webadressen i Google Analytics:

Når du er logget ind på Google Analytics, går du til Administrator, og her skal du så ændre URL’en fra http til https under Ejendomsindstillinger samt Indstillinger for visning.
fra http til https

fra http til https

Tillykke, din blog kører nu som et sikkert website 🙂

signatur
DEL:

10 Comments

 1. 28. oktober 2017 / 12:59

  TAK for en dejlig nem og forståelig guide! Dejligt at du deler din viden, så sådan en som mig kan klare det her på 5 minutter, i stedet for at bruge en hel dag på det. Jeg troede det var svært – men det var det jo slet ikke 🙂

  • Katrine
   30. oktober 2017 / 08:38

   Tak for din kommentar, Katrine 🙂 Jeg er glad for, at du kunne bruge guiden. Jeg synes også, at det lød mega bøvlet i starten, men heldigvis er der ofte en nem løsning på det meste 🙂

 2. 26. oktober 2017 / 10:56

  Hej Kathrine
  Fin guide!

  Er Really Simple SLL plug-in nok – sikrer man dermed at filer/billeder også leveres via den sikre protokol.

  Jeg har læst andre steder (hvor man foreslår noget besværlig kodning i stedet for dit plugin) at man også skal installere Velvet Blues Update URL, som får styr på links ift. billeder

  • Katrine
   26. oktober 2017 / 19:49

   Hej Line. Tak for det 🙂
   Altså det virkede for mig, men jeg vil ikke love noget. Det er mine egne erfaringer, jeg beskriver, og om det virker på alle blogs, ved jeg ikke. Jeg har dog endnu ikke hørt om nogle, hvor det ikke har virket. Held og lykke med det.
   /Katrine

 3. 19. september 2017 / 07:45

  Hej Katrine, endnu en gang et virkelig brugbart indlæg! Tusind tak for det!

  • Katrine
   19. september 2017 / 09:05

   Mange tak for din kommentar, Lise 🙂 Er glad for, du kunne bruge indlægget.
   Knus

 4. 18. september 2017 / 12:02

  Godt indlæg 😀 Fedt, at du er så detaljeret.
  Og tak for den fine henvisning (Y)

  God dag til dig og dine <3

  • Katrine
   18. september 2017 / 19:36

   Mange tak, Katrine. Og det var da så lidt, jeg tænkte jo, at der nok var nogle, der kunne få glæde af din fine guide.
   God aften til dig.

 5. 17. september 2017 / 20:37

  Hvad gør du så med din facebook side, hvor du har linket til dine indlæg? (nej, hvor jeg frygter det svar…)
  /Annette

  • Katrine
   17. september 2017 / 20:51

   Ikke noget, de virker stadig 🙂 Really Simple SSL sørger nemlig for at redirecte link fra http til https automatisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *