Sådan opnår du dine mål – inklusiv videoguide


Vi vinker snart farvel til 2017, og byder 2018 velkommen. Når nytåret nærmer sig, er der mange af os, mig selv inklusiv, der tænker over, hvad vi skal opnå i det nye år. De såkaldte nytårsforsætter. Men hvordan opnår vi dem, og hvordan sætter vi egentlig mål, der giver os mere glæde i hverdagen i stedet for at stresse os?

I dette blogindlæg guider jeg dig til at sætte realistiske mål, som du kan opnå, og som rent faktisk gør din hverdag sjovere!

Step 1: Sæt indre mål

Drømmer du om et stort hus, en ny computer eller 1000 følgere på Instagram? Det er helt normalt, at vi sætter os disse ydre mål, men jeg vil gerne udfordre dig til at sætte indre mål i stedet for. Hvad gør dig glad lige nu og her? Hvornår fordyber du dig i noget, lukker omverdenen ude, og blot er tilstede uden at høre din egen indre kritiske stemme?

For mit vedkommende er det blandt andet, når jeg blogger. Så tænker jeg ikke over, hvad andre synes om mig. Det føles lidt som om, jeg er i en bobbel, hvor jeg bare skriver uden at tænke på andet. Hvis du dyrker sport, eller har gjort det, vil du højst sandsynligt kunne gengende den samme følelse. Du er fuldstændig tilstede, der hvor du er, og bekymrer dig ikke om andet. Kender du den følelse? Hvad får dig til at føle sådan?

Når du har fundet ud af, hvad der får dig til at være i denne “bobbel”, så brug dette til at skrive dine indre mål ned. Hvordan vil du gerne føle hver dag, og hvad kan du gøre for at opnå denne følelse?

Step 2: Find din passion

Hvad er din passion, og hvad er dit formål med dine mål og dine opgaver? Vil du hjælpe andre med at få en bedre stil, inspirere til at rejse med børn, eller ønsker du at hjælpe andre til en sundere livsstil? Hvis du er i tvivl om, hvad din passion er, så kig på følgende tre parametre.

1. Hvad vil du gerne forbindes med?
Hvis du nu skulle huskes for noget, når du engang dør om 100 år, hvad vil du så gerne huskes for?

2. Hvad synes du, der er sjovt?
Hvad interesserer dig, hvad er dine hobbyer, og hvad gør dig glad? Hvis du har svært ved at finde på noget, så tænk evt. over, hvad der interesserede dig som barn.

3. Hvad er dine talenter?
Hvad er du god til? Du behøver ikke at være ekspert på området, men hvad har du en god forståelse for, og ønsker at lære mere om?

Med svaret på disse tre punkter er du et stort skridt nærmere at finde ud af, hvad din passion er.

Step 3: Fokuser på processen

Det gør det meget mere overskueligt at komme i gang med at opnå dine mål, hvis du fokuserer på processen fremfor det endelige mål.
Skriv alle små skridt ned, som der skal til for, at dine mål går i opfyldelse. Et eksempel kan være, at du gerne vil lave en blog, så skriver du alle de ting ned, der skal gøres, for at du har en færdig blog. På den måde kan du gå i gang med en opgave ad gangen og sætte flueben ved den, når den er løst. Hvis du gerne vil lave en blog, skal du jo blandt andet både finde på et navn, købe domæne, opsætte et design, lave indhold og meget mere. Så skær dine mål ud i mindre bidder, så du har lettere ved at gå i gang og kan starte fra en ende af.

Step 4: Sæt delmål

Et år er lang tid, så brug i stedet en måned eller et kvartal som deadline. Start f.eks. med at sætte mål et kvartal ad gangen. Hvad vil du gerne have opnået, når de næste tre måneder er gået? Sæt delmål og vær realistisk, og sørg for at fejre, når du når, hvad du drømmer om. Det skal være sjovt at nå sine mål og ikke en stressende og udmattende kamp 🙂

Step 5: Skab overblik

Hvis du har overblik over dine mål og opgaver, bliver det meget lettere at realisere dem, og derfor kan jeg varmt anbefale Asana.com, som er et gratis online projektværktøj. Jeg har lavet en videoguide til dig, som hjælper dig i gang med Asana lige her:

Hvad gør du for at opnå dine mål?

signatur
DEL:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.