Så meget kan du tage for et sponsoreret blogindlæg

Vil du gerne tjene penge på din blog, men er du i tvivl om, hvor meget du kan tage for et sponsoreret blogindlæg, så er der hjælp at hente på hjemmesiden Social Bluebook.

Det er selvfølgelig helt op til dig, hvad du vil tage for en reklame på din blog, men med Social Bluebook får du en idé om, hvad du kan tage for et blogindlæg eller et Instagrampost.

Social Bluebook fungerer sådan, at du opretter en gratis bruger hos dem, og her tilknytter du så din blog og sociale medier. Systemet går så ind og beregner ud fra dine sidevisninger og følgere, hvor meget du kan tage for f.eks. et sponsoreret blogindlæg. Se her, hvordan du kommer i gang, og kig med til slut i indlægget, hvor jeg giver tre gode råd til, når du laver sponsoreret blogindlæg.

Sådan bruger du Social Bluebook

1. Start med at oprette en gratis profil her ved at udfylde email og lave et kodeord. Accepter herefter betingelser og klik på Sign up.

2. Nu skal du vælge den platform, du vil connecte. I denne guide viser jeg, hvordan du connecter din blog. Så vi klikker derfor på Blog-ikonet.

3. Du bliver herefter bedt om at tilknytte din Google Analytics-konto. Klik på Continue.

4. Du skal nu vælge den Google-konto, som du ønsker at tilknytte, og herefter skal du give tilladelse til, at Social Bluebook får adgang til dine data.

5. Din blog (og alle de andre hjemmesider, du har tilknyttet til din Google Analytics) vises nu på din profil i Social Bluebook. Du kan nemt slette hjemmesider og tilføje nye.

6. På oversigten over din blog får du en Suggested price, altså et forslag til, hvad du kan tage for et sponsoreret blogindlæg. Du kan ændre betingelserne i oversigten, f.eks. hvor mange billeder indlægget skal indeholde, om det er inkl. video osv. Vær opmærksom på, at priserne vises i dollars.

7. Opret en offentlig profil og få tilbud om reklamer. Hvis du er interesseret i at få tilbud om sponsoreret blogindlæg er det muligt at oprette en offentlig profil på Social Bluebook. Dette gøres ved at klikke på Public Profile i venstre hjørne og herefter Get started.

Husk, at du også kan tilknytte dine sociale medier til Social Bluebook, så du kan få en idé om, hvad du kan tage for reklame på disse platforme også. Når du laver reklame for en virksomhed på din blog, kan du jo samtidig også tilbyde at reklamere på dine sociale medier.

Fem gode råd, når du laver sponsoreret blogindlæg

1. Husk, at du er noget værd for virksomhederne! Jeg kan godt fortå, at man kan blive fristet af at takke ja til en shampoo for at skrive om den, men det er på tide, at vi bloggere stopper med det. Vores arbejde er noget værd, og det skal vi i samlet flok lære virksomhederne.

Herudover skal du huske på, at du altid skal betale skat af den værdi, du modtager for en reklame, så hvis du modtager en shampoo, skal du betale skat af dens værdi, og så har du jo på en måde kun modtaget en halv bøtte shampoo.

2. Find din minimumspris. Hvis du på forhånd ved, hvad du minimum vil have for at lave en reklame på din blog, er det nemmere, når du taler med virksomheder. Du kan bruge Social Bluebook til at få en idé om, hvad du kan tage, men mærk efter, hvad der føles rigtigt for dig. Hvad er dit arbejde værd? Personligt vil jeg hellere takke nej til en opgave, end at få for lidt for den.

3. Følg altid markedsføringsloven og husk altid at markere det tydeligt, når der er tale om reklame, hvad enten det er på din blog eller sociale medier. Nogle virksomheder kender desværre ikke til reglerne omkring markedsføring og bloggere, så det er vigtigt, at du gør det. Den 1. juli 2017 kom der en ny markedsføringslov, og du kan læse om reglerne for bloggere i dette gode indlæg hos juliedeschanel.dk 

4 Replies to “Så meget kan du tage for et sponsoreret blogindlæg”

  1. Tusind tak, dejligt du kunne bruge det 🙂 Det har jeg desværre ikke fået lavet endnu, men der findes et hav af guides på Youtube 🙂
   God sommer til dig.
   /Katrine

 1. Det var da en fantastisk smart hjemmeside! Jeg har længe gået og tænkt over hvordan man tager det skridt fra “gratis” indlæg til betalte – og hvor meget kan man overhovedet tage for det? Det giver den her hjemmeside jo et virkelig godt praj om. Super godt tip!

  Johanne | http://www.johannelovesmakeup.dk

  1. Hej Johanne.
   Ja, det er en supergod hjemmeside. Dejligt, du kunne bruge tippet. Det lyder som en god idé at begynde at tage penge for dit arbejde 🙂 Held og lykke med det.
   /Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.