På besøg i Danmarks ældste by Ribe

På vej til vores nytårsophold i Tyskland, tog HK og jeg en overnatning i Danmarks ældste by, Ribe. Byen var halvlukket, da vi besøgte den dagen før nytår, men de gamle brostensbelagte gader og lyskæderne hængende over dem, skabte en fantastisk stemning i den ellers tomme by.

Indlægget indeholder reklamelinks.

Ribe Domkirke

På torvet i byens midte, finder du Ribe Domkirke, der tårner sig op over alle de andre hustage. Et fantastisk syn både om aftenen, hvor den lyses op af spots, og i dagslys, hvor man virkelig kan se alle dens detaljer. Ribe er virkelig en flot og hyggelig by, og ligeså er Ribe Domkirke.

Lækker tapas på Porsborg Vinbar

På mange af restauranterne i Ribe serverer de tradionel dansk mad, og det kan være en god idé at bestille bord på forhånd. Ovenpå en masse julemad gik HK og jeg udenom det tradionelle danske, og valgte i stedet vinbaren Porsborg. På menukortet, kan du udover vin, kun vælge en tapastallerken, en ostetallerken og en hjemmebagt kage, men stedet overraskede os alligevel positivt.

Mens du nyder en god flaske vin i den hyggelige vinkælder, vil jeg anbefale dig at få serveret den lækre tapastallerken, der med sine nøje udvalgte madvarer, virkelig imponerer. Det var en meget delikat oplevelse, hvor alle mine smagssanser kom i spil, og jeg underdriver ikke, når jeg siger, at det smagte himmelsk. Det var i sandhed en udsøgt og romantisk middag i vinkælderen, hvor vi forresten også fik en god og høflig betjening.
Læs om vinbaren her >

Overnatning i Ribe

I Danmarks ældste by, skal man selvfølgelig overnatte på Danmarks ældste hotel. Vi overnattede derfor på gamle Hotel Dagmar lige over for Ribe Domkirke, og her var en super hyggelig atmosfære og virkelig fint. Man kunne godt se, at hotellet var gammelt, men det var egentlig bare charmerende, og vildt at tænke på, hvor mange, der har besøgt hotellet før en selv. Hotel Dagmar blev bygget i 1581, så jeg forestiller mig, at en del handelsmænd, konger og biskopper har overnattet lige netop her 🙂
Se hotellet her >

signatur
BLOG WORKSHOP TIL DIG

Deltag i min gratis workshop "Boost din trafik", og få redskaber og gode råd til at øge din blogs trafik.

DEL:

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *