Få tingene gjort når du er umotiveret

Jeg tror de fleste af os kender til at være umotiveret, at overspringshandle og have svært ved at få gjort de ting, som der står på to-do-listen. Hvis du også har det sådan nogle gange, så se med her, hvor jeg har samlet fem tips til, hvordan du får tingene gjort, selvom du er umotiveret.

1. Er der noget, du er bange for?

Er der noget, der holder dig tilbage? Er der noget, du er bange for ang. dit arbejde? F.eks. at det kommer til at tage for lang tid, at du ikke gør det godt nok eller andet? Måske har du opbygget en falsk frygt, som gør, at du udskyder det igen og igen. Jeg kan f.eks. godt være lidt angst omkring at dele mine indlæg på sociale medier nogle gange.

Løsning: Skriv ned, hvad du frygter, og hvorfor du frygter det. Herefter laver du en af opgaverne, og skriver ned, hvordan det gik i forhold til din frygt. Eksempel: Jeg er bange for, opgaven tager for lang tid at løse. Skriv, hvor mange timer, du tror det vil tage, og lav så herefter opgaven. Når opgaven er løst, skriver du ned, hvor lang tid det tog. Du vil højst sandsynligt opdage, at det slet ikke tog så lang tid, som du regnede med. Din frygt er nemlig sjældent så slem, som du gør den til, og denne øvelse er en meget god måde at bevise det over for dig selv på.

2. Sluk for de sociale medier

Slå notifikationerne fra på Facebook, Instagram, Snapchat osv., så du ikke hele tiden bliver forstyrret af det. Sociale medier er virkelig en tidsrøver, og hvis du lukker ned for det, vil det helt sikkert spare dig for en masse overspringshandlinger.

3. Hold øje med, hvornår du arbejder bedst

Arbejder du bedst tidligt om morgenen, midt på eftermiddagen eller måske sent om aftenen? Prioriter din tid, så du så vidt som muligt kan arbejde på det tidspunkt, hvor du arbejder bedst. Hvis du for eksempel arbejder bedst om morgenen, så start med de “tunge” opgaver der, og tag så de nemmere opgaver senere på dagen, hvor du ikke er lige så veloplagt.

4. Beløn dig selv

Måske er du en person, der godt kan lide belønninger? Så beløn dig selv, når du har nået en bestemt opgave eller et bestemt mål. Man må yde, før man kan nyde. 😉

5. Hold pauser

Hold de pauser du har brug for. Det er også okay at tage en hel dag ud af kalenderen en gang imellem, hvor du forkæler dig selv og holder helt fri. Vi har brug for at lade op og slappe af nogle gange, for at vi kan yde vores bedste.

Har du andre gode metoder til, hvordan man går tingene gjort, når man er umotiveret?

signatur
BLOG WORKSHOP TIL DIG

Deltag i min gratis workshop "Boost din trafik", og få redskaber og gode råd til at øge din blogs trafik.

DEL:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *