En krop i ubalance


Som jeg tidligere har skrevet om her, så “spiste jeg mig gravid” tilbage i 2016, og det kom der dejlige William ud af. Gudskelov for det! Grunden til, at jeg ændrede min kost tilbage i december 2015 var, at jeg efter at være stoppet på p-piller fik ubalance i min krop.

I over halvandet år havde jeg uregelmæssig menstruation og meget uren hud. Men lægerne tog mig ikke seriøst, og fejede mig væk med, at jeg jo stadig var så ung, og havde god tid til at blive mor. Men min krop fungerede ikke, som den skulle. Det er ikke normalt, at en 25-årig har menstruation og hud som en teenager. Jeg ønskede mig en normal menstruationscyklus og min normale hud tilbage (den har aldrig været supersmuk, men okay), og jeg prøvede alt muligt, der ikke rigtig hjalp. Det var en hård tid, hvor min selvtillid fik et knæk, og jeg brød mig egentlig ikke om at være ude blandt andre mennesker.

I november 2015 hørte jeg tilfældigvis om bogen “Spis dig gravid”, og den 1. december startede jeg med at leve ud fra bogens principper – spis mad med et lavt glykæmisk indeks. Det var ret svært midt i julemåneden, og jeg faldt da også i nogle gange, men allerede i januar fik jeg menstruation og de næste par måneder kom den regelmæssigt. Fire måneder efter jeg ændrede min kost, blev jeg endelig gravid 🙂

Men nu er den altså gal igen, jeg har ikke haft menstruation siden februar, og jeg kan mærke på min krop, at den er i ubalance. Heldigvis ved jeg, at jeg kan få det bedre, og jeg tager små skridt hver dag i den rigtige retning. Overskuddet til at lægge kosten om er dog noget mindre denne gang, da jeg har et lille barn at passe, en nystartet virksomhed og et konstant søvnunderskud. Generelt er jeg ikke særlig vild eller god til at lave mad, og det er især det der med at finde på, hvad pokker jeg skal lave, der er svært for mig.

Heldigvis er der masser af gode råd og inspiration at finde, og i går meldte jeg mig som testkanin på et tre måneders hormonforløb hos Rejsentilsundhed.dk. Zoey, der står bag, er holistisk behandler, og med hende som rådgiver skal jeg altså spise min krop tilbage i balance. Forløbet starter i juli, og jeg glæder mig til at komme i gang.

Jeg er dog selv startet lige så stille op, og prøver at spise ud fra principperne fra bogen “Spis dig gravid”, som altså handler om, hvordan du ved hjælp af rigtig kost kan sænke insulinet i blodet og derved få en normal menstruationscyklus.

Har du også oplevet ubalance i kroppen?

5 Replies to “En krop i ubalance”

 1. Hej Katrine – ja du kan sgu lige bande på at jeg har oplevet hormonubalance! Det var faktisk også en kæmpe medspiller i, at jeg gik ned med stress. De kan så meget de hormoner, at man skulle tro at det var løgn! En (kvinde)krop i hormonbalance er simpelthen nøglen til ens velbefindende både fysisk, re-produktionsmæssig 😉 og psykisk. Har din læge aldrig ville teste dig for PCO (altså, i hvert fald for din testeteron balance?)?

  1. Hej Zoey.
   Det er så stærkt, at du er kommet tilbage, og nu hjælper andre, som mig, der også oplever problemer i hormonerne.
   Jeg er blevet tjekket af en gynækolog, som havde mistanke om det, fordi jeg havde en forstørret æggeleder eller noget i den dur.
   Glæder mig til vores forløb.
   Knus

 2. Hej Katrine.
  Jeg har haft lidt samme oplevelse som dig – fik dog hormoner for at få gang i kroppen første gang, jeg blev gravid. Men anden gang havde jeg spist kiss kost i 3 år og havde (næsten) regelmæssig mens. Så det tænker jeg skyldtes kosten!
  Held og lykke med at få din krop i balance:-) Og husk, at frosne grøntsager og kylling i tern jo faktisk er lige så nemt som pasta med smør;-)

  1. Tusind tak for din kommentar, Camilla 🙂
   Vildt, at du også har oplevet forbedringer i din cyklus ved hjælp af kosten. Det er jo fantastisk, når man selv kan klare problemerne. Krydser fingre for, at det hjælper for mig også i denne omgang.
   Og ja, det gælder om at prøve at gøre det så simpelt som muligt. Det er dog stadig svært, og bliver hurtigt ensformigt, synes jeg. Kylling og grøntsager er ofte tit på menuen herhjemme, og så er kødsovs med squash også en nem klassiker samt æg og bacon. Haha.
   Og jeps, har faktisk både spist avocado i går og i dag 😉
   Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.