Det skal du huske før og efter hvert blogindlæg

det_skal_du_huske_foer_og_efter_hvert_blogindlæg

At skrive et blogindlæg er ikke bare lige. Det tager tid, og der er mange ting at gøre både før og efter, du udgiver indlægget. Her vil jeg uddybe de 18 ting, som jeg synes, er de vigtigste, når du skal udgive et blogindlæg. Jeg har også lavet en tjekliste, som du kan downloade og bruge hver gang, du skriver et blogindlæg, så du er sikker på, at du husker det hele.

Før du udgiver dit blogindlæg

1. Skriv en god titel
Det er vigtigt, at din titel indholder dit indlægs søgeord, og samtidig skal den give folk lyst til at klikke ind på indlægget.
Et par tips er at bruge dig i stedet for jeg, og samtidig skrive en titel, så læserne føler de får noget: Tips til dig, sådan gør du, min anbefaling til dig osv.

2. Opdel teksten i afsnit
Det gør dit indlæg nemmere at læse, når du deler teksten ind i afsnit. Samtidig er det godt i forhold til søgemaskineoptimering, når du laver underoverskrifter i dit indlæg. Så del din tekst ind i afsnit, og giv det underoverskrifter (H3). Sørg for at mindst en af dine underoverskrifter indeholder indlæggets søgeord.

3. Link til tidligere indlæg

Du vil gerne have, at dine læsere bliver på din blog, og ikke bare forsvinder, når de har læst et indlæg. Derfor er det en god idé at linke til andre relevante indlæg i dit blogindlæg. På den måde kan du nemlig fange læsernes interesse, og få dem til at blive længere på din blog. En god idé er også at have relaterede indlæg i bunden af hvert blogindlæg, ligesom jeg har her på min blog. (Se nedenfor)

4. Få folk til at kommentere

Jeg synes, det kan være svært at få folk til at kommentere mine blogindlæg. Ikke desto mindre er det en god ting, når folk kommenterer både i forhold til SEO, men også fordi, du på den måde kan skabe en relation til dine læsere. Stil derfor et spørgsmål i slutningen af dit indlæg, eller opfordrer på anden vis dine læsere til at kommentere dit indlæg.

5. Husk billeder
Dit blogindlæg skal altid indeholde minimum et billede. Billedet skal være relevant for dit indhold, og hvis muligt, er det en god idé at holde den samme billedstil igennem hele din blog. Det gør det lettere genkendeligt for dine læsere.

6. Alt text på billeder
Alt text eller Alternativ tekst er det navn, som dit billede har. I forhold til SEO er det vigtigt, at billedets alt text indeholder indlæggets søgeord. Igen er det en ting, som Google rigtig godt kan lide, og trafik fra Google er jo god at få.

7. Thumbnail-billede

Nu når vi er ved billederne, vil jeg også huske dig på, at det er en god idé at tilføje et thumbnail-billede til dit blogindlæg. Det er det, der vil blive vist, når dit indlæg deles på de sociale medier, og det er jo rart, når billedet passer sammen med det indlæg, der deles, i stedet for et tilfældigt eller intet billede.

8. SEO-optimer dit blogindlæg
I de ovenstående punkter har jeg været inde på, hvordan du blandt andet kan SEO-optimere dit blogindlæg, så der er større chance for at blive fundet i Google. Det er vigtigt altid at huske at SEO-optimere, og hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, kan du læse min guide til søgemaskineoptimering her.

9. Læs korrektur
Det sidste, du skal gøre, inden du udgiver dit blogindlæg, er at læse korrektur. Det er helt okay, at der er fejl, men jo mindre fejl jo bedre, ik? 🙂 Så læs altid dit indlæg igennem for fejl. Dine læsere kan helt klart se, om du har brugt tid på indlægget og gidet at gøre noget ud af det.

Efter du har udgivet dit blogindlæg

1. Del dit indlæg på Facebook og Twitter
Brug de sociale medier til at sprede dit indhold. Måske er Instagram eller Linkedin mere noget for din målgruppe, og så deler du selvfølgelig også her, men ellers så er Facebook og Twitter altid gode steder at dele dit blogindlæg på.

2. Pin dit indlæg med billede på Pinterest
Jeg er selv i gang med at eksperimentere med at dele blogindlæg på Pinterest, og hvis du synes, det kunne være relevant for dig, er det da værd at prøve. Pinterest er især et oplagt sted for dig, der deler flotte billeder af dine outfits, fra dine rejser eller måske af den lækre mad, du deler på din blog. Mulighederne er mange.

3. Del i relevante grupper
Måske er dine Facebookvenner ikke ligeså interesseret i dit blogindlæg, som nogle andre ville være. Derfor er det en god idé at finde nogle relevante grupper på f.eks. Facebook, hvor du kan dele dit blogindlæg. Meld dig ind i nogle grupper, hvor folk har de samme interesserer som dig, så vil de højst sandsynligt finde dit indhold relevant.

4. Svar tilbage på kommentarer
Husk altid at tjekke om dit blogindlæg har fået kommentarer på selve bloggen eller de sociale medier. Hvis nogle har kommenteret, skal du altid huske at svare tilbage. Det er god stil, og giver en relation med dine læsere, som er guld værd.

5. Tjek statistikken
Hold altid øje med statistikken for dit indlæg. Du kan lære rigtig meget af, hvor mange, der læser dine indlæg, og hvem der læser med. På den måde finder du af, hvem din målgruppe er, og hvad de synes, der er interessant at læse om.

6. Lav en video

Efter du har udgivet dit blogindlæg, kan det være en god idé at lave en lille video om emnet, som du deler med dine følgere på f.eks. Instagram, YouTube og Facebook. På den måde giver du lidt ekstra til læserne, og skaber opmærksomhed omkring dit nye blogindlæg.

7. Send indlægget rundt
Har du nogle i dit netværk, som kunne være interesseret i dit blogindlæg? Ja måske ligefrem interesseret i at dele det med deres netværk? At sende indlægget til relevante folk, kan skaffe dig mange flere sidevisninger, end du selv kan skrabe sammen.

8. Del dit indlæg igen efter et par måneder

Hvis relevant kan du efter lidt tid sagtens genbruge dit blogindlæg og dele det med dine følgere igen. Du kan både vælge at dele det på de samme sociale medie-platforme som sidst, men du kan også vælge at dele det på andre platforme for at se, hvad der virker bedst.

9. Opdater dit blogindlæg løbende

Sørg for, at dit indlæg altid har aktive links, og opdater det også gerne med nyt indhold løbende. Måske har du et blogindlæg, som du får meget trafik til, så er det en god idé at sørge for, at det altid er up to date med indhold og links til relevante indlæg. Med pluginnet Link Checker kan du nemt holde øje med din blogs link, og få af vide, når nogle links ikke længere virker.

Download gratis tjekliste

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få adgang til mit bibliotek, hvor du kan downloade tjeklisten gratis.

Efter tilmelding vil du modtage en bekræftelsesmail i din inbox.

signatur
BLOG WORKSHOP TIL DIG

Deltag i min gratis workshop "Boost din trafik", og få redskaber og gode råd til at øge din blogs trafik.

DEL:

8 Comments

 1. 1. marts 2017 / 20:35

  Hej Katrine
  Jeg blev lige lidt nysgerrig hvordan får folk adgang til dit bibliotek. Du skriver heroppe: Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få adgang til mit bibliotek, hvor du kan downloade tjeklisten gratis.

  Har du en manual på det ellers må det være den næste guide du laver, fordi det vil jeg gerne være.

  De bedste hilsner
  Bettina

  • Katrine
   2. marts 2017 / 11:48

   Hej Bettina
   Når man tilmelder sig mit nyhedsbrev, så får man en mail tilsendt, hvor der er et link til mit bibliotek med en kode. På den måde kan folk så logge ind på siden og downloade mine e-bøger osv.
   Jeg skal prøve at få lavet en guide hurtigst muligt.
   De bedste hilsner
   Katrine

 2. Hanne K
  14. januar 2016 / 19:55

  Rigtig fin ide med tjeklisten.

  Dejlig med den enkelthed som din blogs layout har fået. Rolige farver, det giver migoverblik 🙂

  Hils omkring dig 🙂
  Kh
  Hanne

  • Katrine
   15. januar 2016 / 09:52

   Hej Hanne.
   Tak for de fine ord og velkommen i blogland til dig 🙂
   Jo tak, du må også hilse.
   De bedste hilsner Katrine

 3. 14. januar 2016 / 08:53

  Hej Katrine

  Jeg har efterhånden godt styr på mange af de ting du skriver, men har lige et spørgsmål til noget som jeg kæmper med. Jeg arbejder i wordpress og det er ret nemt med thumbnail billede på helt almindelige blog indlæg, så når jeg deler mine indlæg på eksempeltvis FB så kommer der et pænt billede på og den helt rigtige tekst. Problemet er, at når jeg linker direkte til min forside kommer der hverken billede eller den rigtige tekst. Har du et bud på hvorfor?

  Hilsen Stine

  • Katrine
   14. januar 2016 / 09:38

   Hej Stine
   Fedt, at det virker med thumbnail på dine indlæg. Jeg kiggede lige på din blog, og den er superfin. Stort tillykke med nomineringen også 🙂
   Jeg bruger selv WordPress.org, og er ikke så meget inde i wordpress.com
   Men jeg testede lige lidt på Facebook, og fandt frem til, at hvis du deler en kommentar kun med eventyrrejser.wordpress.com så kommer der billede på. Hvorimod hvis du deler url’en med https – https://eventyrrejser.wordpress.com/ – så vises opslaget uden billede.
   God dag til dig.
   Mvh. Katrine

   • 15. januar 2016 / 14:37

    Hej Katrine

    Tak for de pæne ord, jeg arbejder stadig meget og eksperimentere med opsætningen, wordpress har bare så mange muligheder.
    Tusind tak for hjælpen, egentligt ret simpelt når man nu ved det, men stadig en ret mærkelig funktion.
    Jeg er rigtig glad for dine indlæg, du har mange gode råd. Selvom jeg er uddannet i digital markedsføring er wordpress ikke helt så nemt altid

    Hilsen Stine

    • Katrine
     19. januar 2016 / 09:52

     Hej Stine

     Jeg har det på samme måde, der er altid noget nyt, der skal prøves af. Elsker, at der er så mange muligheder.
     Det var så lidt. Ret underligt, men godt, hvis det hjalp.
     Du må endelig sige til igen en anden gang, hvis du har spørgsmål til WordPress.

     Mvh. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *