Opskrift på hjemmelavet pizza med gedeost og serrano


Her får du opskriften på en af mine favoritter – pizza med gedeost, serrano og rucola lavet af Hans-Kristian. Det er dejligt at have en herre i huset, som er god i køkkenet, og når han så endda serverer den lækreste pizza, så kan man da ikke andet end at blive lidt mere forelsket 😉

Opskriften er til fire mellemstore pizzaer.

Det skal du bruge:

Pizzabund:
150 g. fuldkornshvedemel
200 g. pizzahvedemel
50 g. durummel
2 1/2 dl. lunkent vand
10 g. gær
1 1/2 tsk. salt
Hvedemel til udrulning

Pizzafyld:
En pakke serranoskinke (3-4 stk. pr. pizza)
Fire ruller gedeost (ca. 700-800 g.)
To stk. bøffelmozzarella
To pakker rucola
Akaciehonning
Balsamico
Tomatsauce
Salt og peber

Sådan gør du:

Pizzabund:
OBS! Dejen skal helst laves mindst 12 timer før, den skal bruges.

1. Start med at opløse gæren i 1/2 dl. lunkent vand sammen med salt.

2. Bland herefter ca. fire spsk. hvedemel i og ælt det sammen.

3. Dæk dejen til med plastfilm og lad den hæve i 45 min. ved stuetemperatur.

4. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt det godt sammen til dejen er smidig og blank.

5. Dejen dækkes igen med plastfilm og kommes i køleskabet. Lad den stå natten over, og sørg for at tage dejen ud tre-fire timer inden brug.

Pizzafyld:

1. Smør et tyndt lag tomatsauce ud på hele pizzabunden.

2. Skær gedeosten i skiver og fordel den på pizzaen.

3. Hiv serranoskinken i strimler og kom den på pizzaen, der hvor der ikke er gedeost.

4. Fordel mozzarella udover pizzaen

5. Krydr med salt og peber og hæld akaciehonning udover pizzaen.

6. Bag i forvarmet ovn ved 250 grader i 8-10 min.

7. Skyl rucolaen og kom den på toppen af pizzaen, når denne tages ud af ovnen.

8. Til sidst hældes der forsigtigt lidt balsamico udover pizzaen, og den er nu klar til servering. Velbekomme 🙂

Hvad er din yndlingspizza?

signatur
GRATIS E-BØGER TIL DIG

Vil du gerne lære meget mere om blogging, så tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt mine tre e-bøger, der hjælper dig godt på vej.

DEL:

2 Comments

  1. 7. februar 2017 / 14:45

    Gedeost kan bare et eller andet, når det varmes op 😀

    – A

    • Katrine
      7. februar 2017 / 20:14

      Jeps, det er så lækkert! Elsker det 🙂
      – K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge